Behandlingar

Resanterapi
Behandlingen bygger på den amerikanske terapeuten och författaren Brandon Bays egen erfarenhet av att insjukna i cancer och att med hjälp av den här terapin, behandla sig frisk. Erfarenheten ledde till att hon utarbetade Resanterapi och idag utbildar människor till resanterapeuter över hela världen. En mer ingående beskrivning av behandlingsformen och hennes erfarenhet finns i hennes bok Resan samt på www.thejourney.com Det här är en metod som verkligen arbetar på djupet. Med hjälp av en erfaren resanterapeut guidas du in i ditt djupaste medvetande och får tillgång till de blockeringar och knutar som du eventuellt bär på. Här handlar det inte bara om att få insikt i varför du har olika beteenden eller sjukdomar, utan om att bearbeta och skapa varaktig förändring – även på cellulär nivå..
Se mer info på:
http://youtu.be/4Z9uaAVi6OI
Besök gärna www.resanterapeut.nu för mera information om metoden.
Lite prova på:
http://blogg.hornborg.se/2009/04/slapp-kanslorna-loss-det-ar-var.html
EFT–Emotional freedom technique
En relativt ny behandlingsform som har väckt uppmärksamhet, eftersom den är enkel och mycket effektiv. Behandlingen är en slags psykologisk akupunktur utan nålar, där vissa punkter på kroppen stimuleras med hjälp av knackningar med fingertopparna samtidigt som man focuserar på problemet. En kombination av Traditionell Kinesisk Medicin och Västerländsk Psykologi. Metoden bygger på att man balanserar energifältet i kroppen. Genom att stimulera kroppens energisystem, där störningen säga ligga, så behandlas både fysiska och mentala problem så att kroppen kan läka sig själv. Just denna metod har visat sig effektiv vid annars ”olösliga” problem. Inte sällan ger EFT resultat som är mycket imponerande – ett viktigt tillskott inom framtidens medicin!
EFT kan hjälpa vid t.ex.
-Rädsla, ilska, sorg, ångest, depression.
-Följder av smärtsamma minnen/händelser/trauman.
-Dåligt självförtroende/självkänsla, prestationsångest, svårigheter att förverkliga mål, tala   offentligt, nervositet mm.
-Psykosomatiska problem som t.ex kronisk värk, andningssvårigheter huvudvärk.
-Förbättring av idrottsresultat
www.eftuniverse.com
Klicka på bilden för att se filmen om EFT
EFT mot trauma efter krig:
http://www.emofree.com/splash/video_vets.asp
EFT mot smärta:
http://www.emofree.com/splash/video_pain.asp
EFT mot barndomstrauma:
http://www.emofree.com/splash/video_childhoodtrauma.asp
Se mer på  

www.youtube.com/emofree

http://www.consciousmedianetwork.com/members/blipton.htm
Zonterapi/Reflexologi
Zonterapi är en mycket gammal och välbeprövad behandlingsform som aktiverar kroppens självläkande förmåga. Reflexologi är en vidareutveckling av zonterapi. Reflexologi är kopplat till kroppens nervsystem och därför ofarlig att använda.                   Reflexologins uppgift är att finna och så effektivt som möjligt stimulera olika reflexområden i kroppen/huden. Dessa nervretningar transporteras sedan som signaler via ryggmärg och hjärna till olika målområden t.ex ett organ. Motretningen av organet stimulerar då människans naturliga läkningsförmåga. Metoden kan användas i behandling av speciella sjukdomstillstånd, både på ett mentalt och fysiskt plan, men även som ett verktyg för personlig utveckling. Dessutom stärker den immunförsvaret.
Massage
Rygg-nack-massage och helkroppsmassage. Att massage löser upp spänningar och lindrar ömma muskler är välkänt. Idag vet man även att massage fungerar utmärkt som stresshantering och kan användas både förebyggande och som rehabilitering.               EnerQiZonen kombiner a r massage med olika aroma-oljor och utför även  Resan-massage samt  EFT-massage.
MetaMedicin
MetaMedicin är egentligen inte en behandling utan en metod att snabbt hitta grundorsaken till problemen. Metoden är framtagen på vetenskaplig bas och är ett fantastiskt hjälpmedel. Se mer på  www.metamedicin.se,samt www.metamedicine.com
Alternativmedicinsk behandling
Här kombineras olika metoder efter dina speciella behov. En behandling kan till exempel innehålla massage, meta-medicin, zonterapi/reflexologi, EFT etc.
Naturligtvis har jag tystnadsplikt! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *